Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yatan Çocuklara Yönelik Yapılan  23 Nisan Kutlamamız

24 Nisan 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Meslek Dersi Öğretmenlerimiz Meral AYDIN, Burcu ESEN, Emir KORKMAZ, Kübra Yılmaz ve Kübra AKKOYUN öncülüğünde hasta çocuklara moral ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni düzenlenmiştir. Bu törene hazırlık amacı ile okulumuzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içinde kermesler düzenlenmiş ve etkinlikte kullanılacak malzeme ve hediyeler bu şekilde temin edilmiştir.

Konferans salonunda gerçekleştirilen ve İstiklal Marşı’mızın okunması ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik; hastane başhekimi, hastane yöneticileri, Pendik Belediyesi yetkilileri ve Pendik İlçe Sağlık Müdürü’nün konuşmaları ile devam etmiştir. Törenin ardından okulumuz adına kurulan standlarda balon ile şekil yapma, kum boyama, hikaye kitabı boyama, büyük kartondan yapılmış ev ve tren maketi boyama, masal şatosu ve karaoke şarkı yarışması etkinlikleri yapılarak çocuklara keyifli bir vakit geçirtilmeye çalışılmıştır.

Etkinlik boyunca 12. sınıf öğrencilerimiz giydikleri kostümlerle çeşitli masal kahramanlarının kimliklerine bürünmüş, bu şekilde stant  çalışmalarını yürütmenin yanında sahneye çıkarak tiyatro çalışmasına da destek vermişlerdir. Ayrıca hasta odalarından çıkamayacak durumda olan çocukların odalarına giderek hediyelerini odalarında dağıtmış ve bu çocukların iyileşme süreçlerine onların yüzlerinde oluşturdukları bir tebessümle umut olmuşlardır.

Etkinlikte Yeditepe Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan Acapella grubu hastanede tedavi görmekte olan tüm hastalara moral olacak bir müzikal etkinlikte bulunmuşlardır.

Yoğun emek verilen ve başarı ile tamamlanan etkinlik sonunda görev alan öğrencilerimizin çocuk hastalarla paylaşımlarını anlatırken yaşadıkları mutluluk ve hasta çocuklara verilen moral ile onların iyileşme süreçlerine küçük de olsa bir katkı yapılmış olması en büyük kazancımız olmuştur.

Fotoğraf galerisini görüntülemek için tıklayınız.

hilal gunaydin