Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali Sağlık Alanı Mansiyon Ödülü

Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali

Sağlık Alanı Mansiyon Ödülü

Üsküdar Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile organize edilen “Bilim ve Fikir Festivali” İCAT ÇIKAR yarışmasında Meslek Dersleri Öğretmeni Burcu ESEN’in danışmanlığını yaptığı projelerden 11-A Sınıfı Özge Sümeyye Bektaş “Acil Temizlik” projesi ile Sağlık Alanında Mansiyon Ödülüne layık görülmüştür. Öğrencimiz ve öğretmenimize ödüllerini Prof. Dr. Sevil ATASOY takdim etmiştir.  Ayrıca öğrencimize 500 TL, öğretmenimize ise 250 TL para ödülü de takdim edilmiştir.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesinde düzenlenen festivale İstanbul’daki 171 liseden 500’e yakın proje başvurmuş olup bunlardan 190 proje ön elemeyi geçmiştir. Bu projeler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler ve Üsküdar Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilmiştir.

Okulumuzu temsilen öğrencimiz Özge Bektaş  ayrıca sözlü sunuma davet edilmiş ve İçlerinde Danışman Öğretmenimiz Burcu ESEN’in de hocası olan Prof. Dr. Güler Cimete’nin de olduğu bu değerli  juriye projesini sözlü sunum yaparak anlatma fırsatı da yakalamıştır.

Projemiz Acil Servislerde sedye çarşaflarının hızlı değiştirilmesini sağlaması ve enfeksiyon riskini önlemesi bakımından önemli bir “İcat” ve önemli bir adımdır.

Fotoğraf galerisini görüntülemek için tıklayınız.