Antalya VIII. Ulusal E-Twinning Konferansı

Antalya VIII. Ulusal E-Twinning Konferansı
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ekim-Haziran ayları arasında, İstanbul Pendik Özel Nasibe Eryetiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sağlık meslek dersleri öğretmeni, Emir KORKMAZ önderliğinde, E-Twinning proje ekibinde yer alan öğrencilerin yoğun katılımıyla; “sağlıklı beslenme” temalı Mind Your Diet (Beslenmene Dikkat Et/Beslenmeni Önemse) isimli proje yürütülmüş ve tamamlanmıştır.
Bu proje 2017 yılında “Ulusal Kalite Etiketi” ve uluslararası proje ödülü olan “Avrupa Kalite Etiketi” ödüllerini kazanmanın yanında bu yıl Erasmus programlarının 30. yılı şerefine ilk defa verilen “Move2Learn” hareketlilik ödülünü de kazanmıştır. Bu ödül doğrultusunda nisan ayında proje ortağımız olan Polonya’nın Gdansk şehrinde yer alan “Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Gdańsku” okuluna, E-Twinning ekibinde yer alan öğrencilerimiz ile birlikte, bir gezi yapmayı planlamaktayız.
Ülkemiz adına; ortağı olmaktan gurur duyduğumuz bu E-Twinning projesi kapsamında, toplam 9 okul ve Polonya, Hırvatistan, Portekiz, İspanya, İtalya, Hollanda olmak üzere toplam 6 ülke ile ortak çalışma imkanı bulduk.
Projemiz ile Avrupa Kalite Etiketine layık görülmemiz ardından Antalya’da yılda 1 defa düzenlenen ve yalnızca o yıl içinde “Avrupa Kalite Etiketi” ödülü kazanmış olan öğretmenlerin katılabildiği çok önemli bir konferansa davet aldık.
7-8-9 Aralık 2017 tarihlerinde Antalya’nın Serik ilçesinde gerçekleştirilen VIII. Ulusal E-Twinning Konferansına katıldık ve stant açarak “Mind Your Diet” ismli E-Twinning projemizi; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI’ya, Daire Başkanlarına, Bakanlık Temsilcilerine, İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat ALTINÖZ’e, Antalya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet KARABACAK’a, Ulusal Destek Servisi İl Koordinatörleri Sorumlusu Hülya BAL’a, E-Twinning İl Koordinatörlerine, Avrupa Kalite Etiketi alan başarılı öğretmenlere, idarecilere ve akademisyenlerden oluşan 330 katılımcıya sunma ve okulumuzu tanıtma imkanı bulduk.
6 Aralık 2017 22:00-01:20 arasında stant kurulumu gerçekleşmiş olup 07 Aralık 2017 günü 08:00-14:00 arası standı bizzat katılımcılara tanıtma ve deneyim paylaşımı yapma imkanı bulunmuştur. Stant 8 Aralık 2017 Cuma gece 23:00’a kadar açık kalmıştır.
7 Aralık 2017 Perşembe günü VIII. Ulusal E-Twinning Konferansının açılış konuşmaları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK(Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI, E-Twinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER ve Antalya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet KARABACAK tarafından yapılmıştır.
Bilal TIRNAKÇI konuşmasında; E-Twinning faaliyetinin, öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte proje yaptıkları Avrupa’nın en büyük okul ağı olduğunu belirtmiş ve Ülkemizin, portala kayıt yaptıran öğretmen sayısı, E-Twinning portalına giriş ve kullanım oranı, gerçekleştirilen proje sayısı, çevrimiçi öğrenme grupları oluşturan öğretmen sayısı, çevrimiçi eğitime katılan öğretmen sayısı, katılım sağlanan etkinlik sayısı gibi birçok önemli göstergede Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğunu belirtmiş ve bu başarıdan dolayı öğretmen, il koordinatörleri ve Yeğitek Genel Müdürlüğünde E-Twinning faaliyetini özveriyle yürüten Ulusal Destek Servisi’ne teşekkürlerini iletmiştir.
Bilal TIRNAKÇI öğretmenlerin okullarında derslerine girip zil çalınca evlerine gitmek yerine Avrupa’daki rekabet edilebilirliğimizi artırmak ve çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunmak niyetiyle çalışmış olmalarından dolayı takdirlerini dile getirmiştir.
Ayrıca eğitimde FATİH Projesi hedefleri ile Avrupa’da e-okul eşleşmesi ve öğretmen eğitiminin yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılması amacıyla üye olunan E-Twinning Faaliyetinin hedefleriyle büyük ölçüde örtüştüğünü söylemiştir.
E-Twinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER de konuşmasında; bu yıl 330 öğretmenin katıldığı 8. E-Twinning ulusal konferansında projelerini paylaşmak isteyen öğretmenlerin 80 stant açtığı ve bu stantların 17’sinin atölye tarzında olup proje uygulamalarını içerdiğini belirtmiştir.
Programın devamında FATİH Projesi donanım, yazılımlarını ve EBA’yı E-Twinning projelerinde en iyi kullanan öğretmenlere ödülleri verilmiş program daha sonra proje stantlarında iyi örneklerin incelenmesiyle devam etmiştir.
7 Aralık 2017 Perşembe günü, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mukaddes ERDEM’den “öğrenme”, Ali İhsan BAYKAL’dan “Fatih-EBA-E-Twinning Entegrasyonu”, Ulusal Ajans yetkilisi Uzman Bünyamin GÖKGÖZ’den Erasmus+ tanıtımı, Ankara Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa SEVER’den “Bilgi teknolojileri, kültürel sermaye ve eğitim” konularında seminer alınmıştır.
08 Aralık 2017 Cuma günü Ulusal Ajans yetkilisi Uzman Bünyamin GÖKGÖZ’den “Erasmus+ proje yazma eğitimi”, Zeliha ŞAHİN’den “Yaratıcı ve yenilikçi web 2.0 araçları”, Burhanettin ESEN’den “Yaratıcı ve yenilikçi web 2.0 araçları”, Belgin TUNÇ’tan “Kritik düşünme: Teoriden uygulamaya” eğitimleri alınmıştır.
9 Aralık 2017 Cumartesi günü E-Twinning iyi proje örneklerinin sunumu takip edilmiş, Turan GÖRE’den E-Twinning okulları konulu konuşma dinlenmiş, Zehra SAYIN yönetimindeki E-Twinning faaliyetlerinin etkileri paneli takip edilmiştir. Sertifika töreninin ardından VIII. Ulusal E-Twinning Konferansı sona ermiştir.
Sonuç olarak yapmış olduğumuz çalışmaların tanıtılması, yeni bilgiler öğrenilmesi, yeni proje ortaklıkları kurulması adına öğretmenler ile tanışılması ve okul tanıtımı açısından çok verimli geçen bir konferans süreci tamamlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.