Eryetiş&Balkanlar Eğitim Kurumları Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Özlem, Şükran ve Minnetle Andı!

Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi, Nasibe Eryetiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balkanlar Koleji Pendik Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yılında büyük bir özlemle andık. Eryetiş&Balkanlar Eğitim Kurumları Kampüsünde kurucularımız ve müdürlerimiz tarafından çelenk koyma merasimi ile başlayan törenimiz, saat dokuzu beş geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Öğrencilerimizin saygı yürüyüşü ile törenimizin ikinci bölümünü gerçekleştirmek üzere okulumuzun konferans salonuna geçildi.

Konferans salonundaki programımız Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Cengiz SALDIRANER’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı, 10 Kasım Atamızı anma programımız için hazırladığımız video gösterimi ile devam etti. Ardından Balkanlar Koleji Pendik Ortaokulu öğrencilerinden Fatma AKYÜZ “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri büyük bir duygu yoğunluğu ile okudu. Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi 11/C sınıfı öğrencilerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cepheden cepheye süren yaşam hikâyesini anlatan oratoryo çalışması büyük yankı uyandırdı. Özel Nasibe Eryetiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin işaret dili ile Atamıza atfettiği “Ben Seni Çok Sevdim.” adlı şarkı beğeni topladı. Özel Pendik Balkanlar Ortaokulu öğrencilerinden Yaren DEMİREL’in Atatürk’e yazdığı mektubu ağlayarak okuması salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Sonrasında ATA’mızın en sevdiği dans olan zeybek gösterimi Balkanlar Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencilerinden Mehmet Akın Buz ve İrem Şevval Yaşar adlı öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Özel Nasibe Eryetiş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlker BİNGÖL adlı öğrencimiz “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiiriyle dinleyenleri mest etti. Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi 11/B sınıfı öğrencilerinden Sahra Uysal adlı öğrencimizin “Özlemin Resmi” adlı gösterisiyle devam eden törenimiz; Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi, Nasibe Eryetiş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Pendik Balkanlar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları” Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” müzik dinletisiyle son buldu.

Büyük gurur, bitmemiş ve bitmeyecek özlem ve sonsuzluğa gönderilen bir 10 Kasım sabahını daha Eryetiş&Balkanlar ailesi olarak andık… Bize Atamızın ruhunu hissettiren, O’nun ilkeleri doğrultusunda yürüyen öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. “Atatürk Gençliği”ne emekleri ve bizlere hissettirdikleri için teşekkür ederiz.