Sağlık Köşesi

Sağlık, temizlik ve beslenme kulübünün yıllık çalışma programında ve Meslek Zümresinin Kalite Hedeflerinde yer alan “Down Farkındalık Haftası”  için pano çalışması planlandı. 9/A sınıfından seçili  öğrencilerle çalışma yapıldı. Konuları içeren görsel ve yazılı materyaller hazırlandı. Pano için uygun görülen materyallerin seçimi yapıldıktan sonra pano sunuma hazır hale getirildi.

Dünya Down Sendromu Gününün 21 Mart’ta kutlanmasının sebebi ilgili bireylerin 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olmasıdır. Bu durum, takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılmaktadır. Bu çalışmada amaç; Down Sendromunu öğrencilere tanıtmak, bireylerdeki farklılıkları ön plana çıkarmak, kromozom fazlalığının bir engel olmadığı konusunda öğrencileri bilinçlendirmektir.