Hemşire Yardımcılığı
HEMŞİRE YARDIMCILIĞI
Hemşire yardımcısı Yataklı / Yataksız Sağlık Kuruluşlarında hekim tarafından verilen, hemşirenin yaptığı tedavi hizmetleri dışındaki hastanın tüm sağlık ve bakım işlerinden sorumlu sağlık personelidir.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Kanunen bir kısıtlama olmamakla birlikte, çalışma koşulları genellikle gece veya gündüz nöbeti şeklinde olabileceğinden ve uzun süre ayakta çalışılması gerekebileceğinden çalışanların ortopedik bir sakatlığının olmaması aranan bir özelliktir. Bunun dışında bu alanda çalışacak bireylerin,
- İnsanlara yardım etmekten hoşlanan,
- İşbirliği içinde çalışmayı seven,
- Güler yüzlü ve sabırlı,
- Dikkatli, temiz ve titiz,
- Soğukkanlı,
- El-göz koordinasyonu gelişmiş,
- Bedence sağlam ve güçlü kişiler olmaları gerekir
ÇALIŞMA ALANLARI
Sağlık bakanlığına bağlı kamu ve özel Yataklı/Yataksız Sağlık Kurumları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Yataklı/Yataksız Sağlık Kurum ve kuruluşlarıdır.
EĞİTİM SÜRECİ
Öğrenciler 9.Sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10.Sınıftan itibaren Alan seçerek Ortak derslerle birlikte Alan derslerini Teorik ve Uygulamalı olarak görürler. Sınavla Üniversitelerde istedikleri bölüme devam edebilecekleri gibi, şayet Hemşirelik bölümlerini tercih ederlerse ek puan verilmektedir.2.Yıllık Meslek Yüksekokullarına ise ortaöğretim başarı puanına göre ek puan verilmek suretiyle üniversite puanı belirlenir.
Protokol yapmış olduğumuz Aydın Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Rumeli Üniversitesi ve Avrupa Meslek Yüksekokulu tercihlerinde belirli oranlarda indirim sağlanır.